ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

4. октобра прослављамо 100. годишњицу ослобођења Врања у Првом светском рату

 

Врање ће пригодним програмом обележити велики јубилеј, 100 година од ослобођења у Првом светском рату.
У уторак 2.октобра у 13 сати у галерији Народног музеја биће одржана промоција књиге „Ратни дневник пуковника Стевана Туцовића“. Наредног дана у 11 сати, у Врањској Бањи, биће положени венци и цвеће на Спомен плочу палим борцима од 1912. до 1918.године. Тачно у подне, у свечаној сали Јавне библиотеке „Бора Станковић“ отвара се изложба „Наредник Олив Келсо Кинг“ у присуству представника Амбасаде Аустралије.
У четвртак, 4.октобра, руководство града у 9 сати приређује пријем за делегацију Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918.године. У 10 сати је свечана седница Скупштине града Врања са доделом Значака отаџбине лицима која су добровољно служила војни рок. Одавање поште и парастос погинулим у првом светском рату је у 12 сати поред Спомен костурнице на Шапраначком гробљу. У 13,30 сати отвара се изложба „Ратни пут Моравске дивизије 1914-1918.“ Свечана академија и додела повеља „4.октобар“ биће у 19 сати у сали Дома војске у Врању.

Значајан јубилеј обележиће Управни одбор и чланови Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ у својим просторијама у Београду, пригодним скупом и излагањима везаним за период пробоја Солунског фронта и ослобођење Врања и целе земље.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан окт 1 2018. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...