ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Генерација „69“ гимназије „Бора Станковић“ у Врању свечано обележила 55 година од матуре  

Топлог осмог јунског дана ове године, испред и у Гимназији ,,Бора Станковић“ у Врању окупило се више седих глава, наравно поодмаклих година, да се присете свог матурирања.

Једна од тих генерација, са приложене фотографије, била је гимназијска генерација ученика оба смера који су матурирали 1969. године. Поводом 55 година од матуре, од 116 матураната на слављенички дан сећања дошло је само њих 26, углавном из Врања и централне Србије. Присутни су, са жаљењем, приговарали онима који нису желели или нису могли да буду са њима. Наравно, приговор се није односио на оне колегинице и колеге који су нас пре времена заувек напустили, што је са сетом помињано уз уобичајене речи: „СЛАВА ИМ“.

На степеништу испред недаво обновљене зграде Гимназије, обављено је фотографисање, а затим је, како обичај налаже, одржан јавни час у свечаној сали омиљене нам Гимназије именом славног Врањанца Борисава Боре Станковића. Такође, била је то и прилика да се слављеници међусобно присете лепих или мање лепих доживљаја из периода заједничког школовања.

Из објективног разлога свечаност није била увеличана присуством професора, како је то бивало у почетним јубиларним окупљањима, јер су нас давно напустили. Претпоставља се да би они били задовољни када би сумирали генерацијске резултате међу којима је било више успешних појединаца који су каријерно били познати у родном Граду и шире, а сада су пензионери. Као такви, појединци из ове генерације су и активни чланови ,,ЖУТОГ ЦВЕЋА“ – Завичајног удружења Врањанаца у Београду.

Чак и тако, ,,млади“ из генерације ,,69“ прославу су завршили весељем уз музику, песму и игру у познатом ресторану ,,Моравче“. Чини се да је, током обеда најмање разговора између матураната било о здравственим тегобама и политици. Примећено је заклињање да ће наставити јубилеје који следе уз бројније и свечаније присуство више матураната.

Осим од НАШЕ, очекујемо  бројније учешће и других, млађих или старијих генерација матураната свих средњих школа у Врању како би се неговала традиција и лепота дружења.

Живорад Симић

Матурант генерације „69“

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан јун 25 2024. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...