ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

ВРАЊСКО ВЕЧЕ – 31.03.2018. ДОМ ВОЈСКЕ БЕОГРАД

Традиционално ВРАЊСКО ВЕЧЕ одржано је у Београду 31. марта 2018. Први сумрак се лагано спуштао на београдске улице када је на тргу испред Дома војске небо запарала шампионска труба Ненада Младеновића. „Марш на Дрину“ и друге пригодне мелодија за час су окупиле бројне, знатижељне пролазнике који су окупирали прилазе Дому. Затим су кренули да долазе и први гости, они који су успели да благовремено обезбеде улазнице за ову манифестацију. Врањанце и њихове пријатеље, љубитеље врањског фолклора, музике и Бориних дела на улазу, у име Удружења дочекују Бане, Небојша и Божидар. И већ ту, на степеништу и холу, многа срца нису издржала. Руке изнад главе, ноге у такту гоча и трубе… Међу првима долазе председник Удружења Драган Микић, градоначелник Врања Слободан Миленковић и остали чланови Удружења, гости, пријатељи. Међу њима и представници Удружења српско-македонског пријатељства „Шар планина“ из Београда, гошће из Каравукова и други.

У холу Дома, богату софру и дегустацију чувених врањских специјалитета- самсе, разних баница, трљаница салата, ајвара, пинџура, погача…- приредио је реномирани ресторан „Градска меана“ из Врања. Својим специјалитетима драге гошће из Каравукова потврдиле су да географска удаљеност од Врања није утицала на промену рецепата и укуса традиционалних ђаконија. Да се све добро залије потрудили су се „Рубин“, „Златна лула“ и „Бивода“.
После првог дамара срца у сусрету са трубачима, гости полако заузимају своја места. Свечана сала Дома је испуњена до последњег места. Присутно је преко 700 људи. И онда почиње …
Митке- Драган Станковић, праћен чалгиџијама, чочецима и метерима, уноси међу раздрагане људе атмосферу дерта и севдаха. Температура расте, многи већ цупкају испод столова. После уводних речи, градоначелник Врања и председник Удружења, по обичају, имају част „да га заведу прво оро“ ! Нису одиграли ни неколико тактова, коло је већ препуно !
Пред микрофонима се смењују Чеда Марковић, Снежана Савић, Ивана Тасић, Бранислав-Каце Стошић. Прате их звезде српске трубе и вишеструки победници Драгачева, Ненад и син му Стефан Младеновић са својим оркестром, затим бенд „Инфузија 5“.
Тако то раде Врањанци !
Искрено, из срца и душе, док ноге не издају, зора не заруди и петлови не запојев…

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 23 2018. Објављено под Вести. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...