ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

„ЈУМКО“ излаже на сајму наоружања у Београду

„Јумко“ на 10. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2021“

На 10. међународном сајму наоружања и војне опреме „Партнер2021“, који се одржава од 11. до 14. октобра у халама 1 и 4 Београдског сајма, под покровитељством Министарства одбране, а у суорганизацији ЈП „Југоимпорта–СДПР” и Београдског сајма, један од најпосећенијих произвођача је и холдинг комапанија ПК „Јумко” из Врања. „Јумко” је представио разноврстан наменски производни програм.

На њиховом штанду могле су да се виде униформа за специјалне јединице „Кобре”, сет балистичке заштитне опреме Т18, камуфлажни огртач – џили одело, комплет униформе за извиђаче, падобранце и диверзанте М20, комплет униформе са пустињском шаром за припаднике мировних операција, маскирна покривка, шатор и много тога другог.

Популарно џили одело које се прилагођава околини скренуло је пажњу и председника Србије Александра Вучића, који је отворио сајам наоружања и потом обишао штандове у пратњи министра одбране др Небојше Стефановића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића. Сајамаска декорација у хали 1 била је „Јумкова” маскирна покривка.

Оно што „Јумко” издваја од других компанија јесте заокружен технолошки процес производње – од текстилних сировина до готових одевних предмета. У претходном периоду позиционирао се као највећи произвођач различитих униформи и заштитне балистичке опреме за нашу војску и полицију, али и других земаља у региону. Познат је и као произвођач радних одела за раднике других институција, јавних и привредних предузећа и здравствених центара.

Иако се  10. Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2021” одвијао уз све потешкоће изазване актуелном епидемијолошком ситуацијом, премашио је резултате претходне манифестације одржане 2019. године. Ове године се на највећој манифестацији тог типа у региону представило се 132 излагача, од којих је 36 било из 16 земаља света. У халама 1 и 4, на површини од 26.500 m² бруто изложбеног простора било је изложено знатно више средстава наоружања и војне опреме него раније, а интересовање је надмашило очекивања јер је „Партнер 2021”  пратило око 200 акредитованих новинара из Србије и света. Сајам је посетило више од двадесет званичних делегација министарстава одбране, оружаних снага и државних институција партнерских земаља и организација, као и бројни представници произвођача и пословни партнери. Сајам је завршен на уобичајен начин за ту манифестацију – даном отвореним за грађанство. 

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан окт 14 2021. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...