ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Награда „Ђорђе Лекић“ припала професорки књижевности Сунчици Денић

У Дому културе у Грачаници 26. јануара одржана је Светосавска академија на којој је, поред пригодног културно-уметничког програма одржана беседа и додељена награда „Ђорђе Лекић“ Сунчици Денић, професору и књижевници из Врања, за изузетан просветно-педагошки допринос на простору Косова и Метохије.

Проф. Сунчица Денић прима угледну награду

Обраћајући се аудиторијуму са „Драги мој косовскометохијски роде“, Сунчица Денић је у својој беседи, између осталог, казала да је захвална што су је препознали „као доследног члана велике светосавске породице, у којој смо сви ових дана окупљени.

„Окупља нас Свети Сава својим великим именом и законом не само око дана када њега славимо, већ непрестано и свуда, где год смо у заједници, састављени око великих и малих задатака, око очување Божје суштине, очување човека и породице, очување светиња, очување народа и државе“, казала је она.

Додала је да је почаствована и што ће се уписати у настављаче светосавског духа и истакла да је уверена да смо ми данас у Грачаници, иако на крајњем југу наше земље, у сами њен центар.

„Цео свој радни век провела сам учећи и поучавајући друге. Најпре у школама по Косову и Метохији, а потом преко 30 година на Учитељском, сада Педагошком факултету у Врању, Универзитета у Нишу. Та врста јавног показивања пред онима који желе или не да виде и чују то о чему је реч, потом до прихватања наученог и примењивања у својим пословима и животима, најтежи је задатак. И најлепши, ако иза тога са достојанством носимо потврду о битности и успешности наставничког посла“, рекла је прилииком примања признања Денић.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 2 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...