ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Обележено 25 година Медицинске школе у Врању

Поводом обележавања jубилеjа, 25 година постоjања и рада Медицинске школе ,,Др Изабел Емсли Хатон” и промоциjе Монографиjе ,,Траг у времену” у сали градског театра одржана jе свечана академиjа.

У име руководства града говорио jе градоначелник Врања др Слободан Миленковић, истичући да jе ова образовна институциjа jедна од наjважниjих школских установа на jугу Србиjе.

Уручене су плакете и захвалнице заслужним појединцима који су помогли развоју и унапређењу рада у медицинској школи

Директорка Медицинске школе Гордана Јовановић истакла је да се успех једне школе мери успесима свих ученика и запослених. „Рад у нашој школи темељи се на уважавању принципа хуманости, као и опредељењу ученика да им занимање након завршетка школовања буде помоћ и брига о другима. Из године у годину заинтересованост за упис у Медицинску школу је све већа. Сигурна сам да смо поставили темеље квалитетног рада у школи, а тако ћемо наставити и у наредном периоду“- рекла је Јовановић

У име Министарства просвете, науке и технолошког развоjа на академиjи jе говорио Богољуб Лазаревић, начелник Сектора за средње образовање и васпитање и образовање одраслих. – „Медицинска школа у Врању не постоjи дуго, али се успех  не броjи годинама. Успех се броjи наградама и квалитетним образовањем, коjе ова школа има. Честитам вам jубилеj и желим да све године у будућности остављаjу траг у времену. Драги ученици са поносом носите име ове школе и проносите широм државе и света вредности коjе сте одавде понели“- рекао jе Лазаревић.

Ученици Медицинске школе

На свечаности су говорили и професори Мединске школе ,,Др Изабел Емсли Хатон”, Миша Костић, професор историjе у пензиjи и Jелена Митић, професорка српског jезика и књижевности.

На академиjи,  ученици ове образовне установе пригодним програмом представили су монографиjу ,,Траг у времену-25 година постоjања”.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан нов 9 2022. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...