ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Одржана 12. редовна седница Скупштине Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“

Дванаеста редовна седница Скупштине Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ одржана је у петак 22.03.2024. године од 19 часова у конференцијској сали компаније „Алко група“, која је у власништву Врањанца Мирољуба Алексића, члана УО Удружења „Жуто цвеће“.

На позив председника Удружења проф. др Драгана Микића, седници Скупштине присуствовао је градоначелник Врања, др Слободан Миленковић. Он је на почетку свог излагања поздравио учеснике Скупштине и презентовао информације о актуелним дешавањима, активностима и плановима које локална самоуправа предузима по питању развоја града Врања. У наставку излагања, градоначеник је поднео детаљан извештај о активностима локалне самоуправе Града Врања током претходне године, при чему је посебно истакао улагања у стратешке инфраструктурне пројекте који би требало да допринесу енергетској стабилности града, са посебним акцентом на реконструкцију и обнову система даљинског грејања, у циљу смањења емисије штетних гасова.

Као један од најзначајнијих пројеката др Миленковић је истакао обнову градске болнице у Врању, после које би напокон била реализована вишедеценијска тежња да сва медицинска одељења буду под једним кровом, што би обезбедило бољи третман и негу пацијената. Паралелно са тиме, локална самоуправа у Врању интензивно ради на изградњи фабрике за пречишћавање воде, као и на обнови и увођењу канализационе мреже у Врању и околним селима дужине 142 километра. У томе локалној самоуправи Града Врања велику помоћ пружају надлежни државни органи Републике Србије. Као посебно значајан успех, градоначелник др Миленковић је истакао улагања у развој, реконструкцију и реновирање предшколских установа на подручју Врања. Такође, истакао је да је у циљу стварања што бољих услова најмлађим суграђанима за бављење спортским активностима обновљен градски стадион и да је у оквиру спортског центра повећан број спортских садржаја и опреме.

Након излагања, градоначелник др Миленковић је одговорио на бројна питања чланова Удружења, при чему се посебно посветио питањима која су се односила на изградњу хотела и планове за даљи туристички развој Врањске Бање. У Врањској Бањи се иначе интензивно ради на окончању изградње новог хотела који би требало да буде завршен до краја 2024. године, после чега би се наставило са континуираним развојем туристичких капацитета.

У наставку рада Скупштине, председник Удружења проф. др Драган Микић је поднео извештај о раду удружења током претходних годину дана, при чему је посебно апеловао на чланове Удружења да се активније укључе у реализацију планова и циљева Удружења. Као нарочито значајну активност издвојио је рад на писању и издавању монографије под радним називом “Од Клуба Врањанаца у Београду до Удружења Жуто цвеће“. Професор др Микић је потенцирао да су у циљу популаризације Удружења у претходном периоду појачане активности путем друштвених мрежа јер се однедавно започело са представљањем рада Удружења и на Инстаграму. Он је указао и да су представници Удружења током протекле године узимали активно учешће у многим манифестацијама у Београду и Врању, на којима је популаризована врањска традиција, култура и уметност. Такође, др Микић се осврнуо и на финансијски план удружења за 2024. годину.

У наставку седнице, председник Управног одбора Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ Ивица Станковић и заменик председника УО Милан Златковић су презентовали извештаје о раду и активностима УО у прошлој години и план активности Удружења до почетка 2025. године.

Након окончања радног дела дванаесте редовне седнице Скупштине Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“, градоначелник и чланови удружења наставили су дружење у неформалном краћем разговору. Том приликом, договорили су се да заједничко дружење буде настављено већ наредног дана на традиционалној манифестацији „Врањско вече у Београду“.      

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 23 2024. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...