ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Пета књига др Драгана Павловића-Ганета

Др Драган Павловић Гане, Почасни члан Управног одбора Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвће“, објавио је нову књигу

Пета књига Драгана Павловића

Амерички поход на Русију

Др Драган Павловић-Гане(1949, Врање) публициста, управо објављује нову књигу Амерички поход на Русију са поднасловом МЕИТ-милитаристички интегративни тотиалитаризам.У специфичном стилу  свестраније орјентисаног лекара, истраживача и ангажованог интелектуалца међународне каријере и репутације, залази у сферу дубљег расуђивања о суштини дилема које које се појављују како у уводу наводи у виду делиријума.
Ово, између осталог, храбро и из више разлога занимљиво вишеслојно штиво(204 страна са резимеима на енглеском,француском и немачком језику) већ привлачи пажњу и нашло се у излогу часописа Печат као одабрана лектира.
Стандардно солидно опремљена  као књига 1 ,у издању Чигоја и париског Дијалога ,  требало би да буде промовисна на Сајму књига у Београду и у Паризу, као  и  евентуално у Врању , заједно са другим томом који је у припреми.

Уз ову вест и препоруку ваљало би додати да се наставак (и други том) од оних који су читали први том очекује са нестрпљењем. С.Стојановић

Печат – Лист слободне Србије

ИЗЛОГ КЊИГЕ

Мила Милосављевић 23/09/2022 КултураБРОЈ 731

Драган Павловић
АМЕРИЧКИ ПОХОД НА РУСИЈУ
Чигоја

Као што је било у класичним фашистичким државама, демократија је скоро потпуно ишчезла и одржава са само у процедури избора председника државе (где је такође контролисана комплексним изборним системом) или на најнижим локалним и неважним нивоима. Важне одлуке се доносе од експерт тимова и тела крупних финансијских корпорација. Демократија је вероватно само нека веома вешта метода за одржавање на власти која мора да допусти да та власт бар теоријски може да се промени. Намера да се постигне што виши ниво правде је садржана у њеном концепту, али се актуализовањем те намере сама демократија оправдава. Кад виши интереси овај процес угрожавају, добијамо неку врсту фашизма, и то је оно што данас често имамо у тзв. Западном друштву.
Суштина претпоставке је да су САД поставиле превисок али погрешан морални циљ – уништење друге нуклеарне силе и тиме, користећи утилитарну логику, дошле до закључка да су сва средства дозвољена како би се тај циљ остварио. Тај циљ сматра се „оправдава“ готово све друге на моралној лествици ниже рангиране аморалне акте, ако су у служби остварења тог циља. То би била суштина МЕИТ-а. Како то није развијена идеологија већ једна тривијално погрешна стратегија, вероватно се конфликт може решити кроз дијалог између две стране.


Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан сеп 25 2022. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...