ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Почињу Борини књижевни дани у Врању

Početna

Борини књижевни дани у Врању биће отворени у уторак 21. марта од 19 часова у камерној сали Позоришта Бора Станковић у Врању.

Како је најављено из врањске Библиотеке Бора Станковић, организатора манифестације, ову књижевну манифестацију отвориће градоначелник Врања Слободан Миленковић.

Када је реч о овогодшњем програму, гости Бориних књижевних дана биће писци Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић, Мухарем Баздуљ и Милан Ружић.

На отварању Бориних књижевних дана, у уторак 21. марта од 19 сати, биће приређен програм под називом Утицај Боре Станковића на стваралаштво Иве Андрића.

На ову тему говориће књижевник, преводилац и публициста Мухарем Баздуљ.

Другог дана манифестације, 22. марта од 19 сати, планирана је промоција новог романа Владимира Кецмановића Кад ђаволи полете.

Осим аутора, о роману ће говорити теоретичар књижевности и књижевни критичар др Игор Перишић.

Звезда над празнином назив је тек објављеног романа нишког писца Дејана Стојиљковића, који ће бити представљен 23. марта у 19 сати, такође у сали позоришта.

Поред аутора, гости вечери су и Миодраг Мића Миљковић, писац сценариста и режисер, као и др Игор Перишић.

Последњег дана манифестације, у петак 24. марта у 19 часова гост је писац Милан Ружић, са својом књигом Пун кофер прича.

О самој књизи, као и о његовом стваралаштву казиваће књижевни критичар Желидраг Никчевић и професор књижевности и публициста др Владимир Димитријевић.

Detalj sa otvaranja Borinih književnih dana 2022. Foto Vranje News
Отварање Бориних дана 2022. године

Уз главни, манифестација ће имати и пратећи програм, који је планиран за 22. и 23. март.

Тада ће се у Основној школи Предраг Девеџић у Врањској Бањи од 12 сати представити ствараоци из Врања – Жикица Димитријевић и Миле Костић Дубница.

Главни програм Бориних књижевних дана одржаће се у малој сали Позоришта Бора Станковић.

Организатор манифестације је Јавна библиотека, а покровитељ Град Врање.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 20 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...