ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Представници Удружења „Ханчани у Београду“ посетили Завичајно удружење Врањанаца „Жуто цвеће“

Удружење „Ханчани у Београду“ оснивано је 30. јуна 2023. године. За председника Удружења изабран је пуковник Војске Србије Славољуб Ристић, доктор наука у области безбедности, а за његовог заменика адвокат Марко Цветковић.

Исте године, 7. октобра у Дому Војске Србије Удружење је организовало „Ханско вече“ са богатим културно уметничким програмом. Основни циљеви окупљања били су промовисање вредности и културне баштине општине Владичин Хан, дружење и међусобно упознавање београдских Ханчана, упознавање са радом Удружења и повећање броја чланова.

На позив председника Удружења Ристића  манифестацији „Ханско вече“, које је имало и хуманитарни карактер присуствовали су и представници Завичајног удружења Врањанаца.  Том приликом, председник Удружења проф. др Драган Микић пренео је позив нашег руководства Удружењу „Ханчани у Београду“ на први састанак и боље упознавање. Истовремено он је информисао господина Ристића да је адреса Удружења „Жуто цвеће“ у Пожешкој 65Б на Бановом брду односно у седишту Компаније „АЛКО ГРУПА“ чији је власник господин Мирољуб Алексић, члан управног одбора Удружења.

Марко Цветковић, Славољуб Ристић, Драган Микић, Милан Златковић, Ивица Станковић, Десимир Смиљковић (сдесна налево)

Састанак представника два Удружења одржан је у веома пријатној атмосфери и добром расположењу 19. априла 2024. године. Испред Удружења „Ханчана у Београду“ били су присутни председник Удружења Ристић и заменик председника Цветковић, а Удружење „Жуто цвеће“ су уз председника представљали председник Упраног одбора Ивица Станковић, заменик председника Управног одбора Милан Златковић и секретар Удружења Десимир Смиљковић. Присутни су укратко разменили своја искуства о раду два Удружења али је доминатна тема састанка била преношење најважнијих искустава у раду преко сто година старог Завичајног удружења Врањанаца са посебним освртом на функционисање у последњих десетак година. Такође су постављени оквири будуће сарадње два веома блиска Удружења, не само у административном и географском погледу него и на сваки други начин, а пре свега по љубави према Завичају.              

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 21 2024. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...