ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Представници Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ из Београда уручили новчану подршку вишедетној породици Златковић из Врања

У организацији Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ и уз подршку Града Врања у суботу 23. марта 2024. године одржано је традиционално „Врањско вече“ у београдском ресторану „Језеро“ на Ади Циганлији. Ово „Врањско вече“ је, поред осталог имало и хуманитарни карактер, а циљ добротворне активности био је прикупљање новчаних средстава ради пружања материјалне подршке породици Нинослава и Александре Златковић са шесторо деце. 

Одлука да се хуманитарна подршка да баш овој породици из Врања резултат је успешне сарадње руководства Удружења „Жуто цвеће“ на челу са председником Удружења проф. др Драганом Микићем, градоначелника Врања др Слободана Миленковића  и председнице Скупштине Града Зорице Јовић.    

Арсеније, Александра, Анђела, Јаков, др Драган Микић, Андрија, Нинослав, др Слободан Миленковић, Милан Златковић, Зорица Јовић, Ирина и већник града Врања за спорт Ненад Ђорђевић (сдесна налево)

Представници Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“ (проф. др Драган Микић и заменик председника Управног одбора Удружења Милан Златковић) са представницима Града Врања (градоначелник др Миленковић, председница Скупштине Зорица Јовић и већник града Врања за спорт Ненад Ђорђевић) су у недељу, 14. априла 2024. године у преподневним часовима посетили породицу Златковић из Врања и том приликом јој уручили новчану подршку која је прикупљена током овогодишње манифестације „Врањско вече“. Александра Златковић (37) је будући стоматолог, има још два испита на Стоматолошком факултету Универзитета у Нишу, а Нинослав (46) је после завршене Средње пољопривредне школе завршио и студије на Високој струковној школи за менаџмент али ни један од родитеља нема стално запослење. Они за сада имају четири сина – Андрија (14), Петар (11), Јаков (6) и Арсеније (2), и две кћери – Анђела (9) и Ирина (4). Деца су здрава осим Ирине, чије се лечење одвија успешно, напредна и веома лепа. Од чланова породице био је одсутан само син Петар који тренира фудбал па је након недељне литургије отишао на редовни тренинг.

Председник Удружења др Драган Микић је након краткотрајног упознавања породице са преко сто година дугом историјом Удружења указао да је од самог оснивања један од главних циљева Удружења било пружање помоћи и подршке не само члановима Удружења него и Врањанацима у Врању и шире. Уручујући новчану подршку породици, он је поред речи захвалности пожелео свим члановима породице срећу, здравље и напредак.     

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић је уз консултацију са својим сарадницима иницирао решавање проблема запошљавања Нинослава, као и добијање већег стамбеног простора за породицу која ће ускоро бити бројчано већа, а као знак захвалности за оно што породица буди наду у вези очувања наталитета у српском народу.  

Заменик председника УО Милан Златковић је истакао спремност руководства Удружења да у оквиру својих могућности породици пружи сваку неопходну подршку те да се Александра и Нинослав увек могу обратити њему и др Микићу ради договора у вези тога.

Александра и Нинослав су испред породице упутили представницима Удружења и Града речи захвалности, а пред сам крај овог веома пријатног и на моменте дирљивог дружења испуњеног јаким емоцијама, Нинослав је свима наздравио чашицом добре српске шљивовице.    

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 15 2024. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...