ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Промовисана монографија „Чесма и песма“ Драгана Стојановића

Монографија „Чесма и песма“ Драгана Стојановића, Врањанца, дугогодишњег новинара и уредника у РТС–у, промовисана је у Врању, у оквиру обележавања 4. октобра, Дана ослобођења у Првом светском рату.

Аутор монографије Драган Стојановић говори на презентацији

Стојановићева књига, како је речено, представља осврт на архитектонско благо, на историју развоја града и водоснабдевања, слику друштвеног живота Врања чије су средиште, између осталог, биле и многобројне чесме.

Аутор монографије лирским језиком говори о свим сачуваним чесмама, износећи детаље о местима на којима су се налазиле, легендама или песмама које су крај чесама настајале.

Насловна страна монографије

Осим аутора, на промоцији су говорили и рецензент књиге др Владимир Парежанин, професор на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, илустратор Александар Стојановић – архитекта, као и уредник књиге Радица Смиљковић.

Врањанци су са пажњом и симпатијама пратили презентацију монографије

Књига „Чесма и песма“ настала је у оквиру пројекта који је добио средства на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката из културе града Врања.
Књигу је уредила Радица Смиљковић, а издавач је „Ризница речи“.

*Фотографије и текст преузети са сајта „VranjeNews“

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан окт 9 2019. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...