ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Сарадња Удружења са Општиним Чукарица

19. септембар 2023.

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ УДРУЖЕЊА ВРАЊАНАЦА У БЕОГРАДУ „ЖУТО ЦВЕЋЕ“ ОПШТИНИ ЧУКАРИЦА

Делегација Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ је 19.09.2023. године реализовала састанак са руководством београдске Општине Чукарица. Том приликом, Драган Микић, председник Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ и Милан Златковић, заменик председника Управног одбора поменутог удружења, састали су се са Срђаном Коларићем, председником Општине Чукарица и Александром Благојевићем, општинским већником задуженим за невладине организације и за односе са удружењима грађана и културу.

Драган Микић је најпре упознао руководство Општине Чукарица да се од почетка 2023. године седиште Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ налази у просторијама компаније „Alco Group“, на адреси Пожешка бр. 65б на поменутој општини. Он је истакао да наведено удружење има традицију постојања и рада у Београду дужу од једног века и  да је у актуелном периоду превасходно било ангажовано на плану окупљања и друштвеног организовања грађана који су рођени Врањанци или су пореклом из врањског краја, или су пријатељи Врањанаца, и то путем њиховог повезивања, дружења, и спровођења активности на афирмацији вредности Врања и неговања традиције говора врањског краја. Микић је као најзначајнију активност Удружења издвојио организовање манифестације „Дани Врања у Београду“ која се одржава сваке године у пролеће, и током које се реализује низ културно-уметничких и забавних дешавања, а традиционално се завршава догађајем „Врањско вече“, на којем се у неком од престоничких ресторана окупи по неколико стотина љубитеља врањске традиције.

Срђан Коларић је изразио задовољство да се седиште Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ однедавно налази на подручју општине Чукарица, при чему је исказао отвореност за међусобну сарадњу, у ком смислу је истакао могућност стављања на располагање удружењу адекватних простора који су у надлежности општине Чукарица за потребе организовања друштвених активности, скупова или културно-уметничких догађаја, и то превасходно просторија у оквиру Културног центра Чукарица, Театра на брду и Галерије 73. Поред тога, Коларић је потенцирао да Удружење „Жуто цвеће“ као организација са седиштем на територији општине Чукарица може почетком сваке године да конкурише за добијање финансијских средстава за реализацију одговарајућих пројеката из свог делокруга рада.

Делегација Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ је председнику Општине Чукарица уручило монографију „Културно-привредно удружење Врањанаца у Београду 1921. – 1941.“, а током састанка договорено је да представници поменуте општине у предстојећем периоду посете просторије Удружења.

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА УО УДРУЖЕЊА    Милан Златковић                   

ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА Драган Микић

Достављено: Председнику Удружења, заменику председника и члановима УО, председнику и члановима НО, члановима Савета, Архиви                                              

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан сеп 20 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...