ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Удружење прославило своју славу – СВЕТОГ АТАНАСИЈА ВЕЛИКОГ

„Културно – привредно удружење Врањанаца у Београду“, прво званично удружење Врањанаца у престоници, почело је далеке 1921. године са прославом славе Свети Атанасије Велики, који се обележава 31.јануара.

Свети Атанасије Велики

УО Завичајног удружења Врањанаца у Београду – „Жуто цвеће“, донео је одлуку и 2019. обновљена је прослава крсне славе Удружења. Први домаћин прославе био је председник Удружења Драган Микић.

Овогодишњи домаћин прославе је члан УО Удружења Ненад Трајковић, који је је заједно са председником Микићем јутрос освештао и исекао славски колач у Вазнесењској цркви.

Вазнесењска црква – сечење колача

Крсна слава прослављена је у просторијама Удружења у вечерњим сатима.

Домаћин славе Ненад Трајковић поздравља госте
Ломљење славског колача
Градски већник Н.Стаменковић поздравља присутне
Међу драгим гостима и адмирал у пензији г. Властимир Тасић

Удружење је примило бројне честитке поводом прославе Светог Атанасија Великог. Најлепше се захваљујемо свима, посебно изасланику града Врања, члану Градског већа за пољопривреду, агроекономију и развој села, г. Небојши Стаменковићу који је пренео честитке руководства и грађана Врања. Надахнуту честитку упутио нам је и командант Четврте бригаде копнене воске Србије, бригадни генерал Слободан Стопа.

Председник УО Удружења Горан Станковић домаћин је наредне прославе.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан јан 31 2020. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...