ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

USPEH SRPSKIH INŽENJERA: Bračni par Stamenković deo je tima u projektu i izgradnji hrama u Moskvi!

USPEŠNI VRANJANCI

Srpski inženjeri deo tima u projektu i izgradnji hrama u Moskvi. Inženjeri građevine, bračni par Slađana i Zoran Stamenković iz Vranja, zajedno sa svojim ruskim kolegama učestvuju u izgradnji pravoslavnog hrama u prestonici Rusije.

Hram, Srbija, Moskva
Slađana i Zoran Stamenković

Građevinom se bave dugi niz godina. Svoj rad započeli su u Srbiji, a nastavili u Moskvi. Oni su deo tima po čijem projektu se uveliko gradi pravoslavni hram u Moskvi. Hram Prepodobnogo „Aleksija čeloveka božija v Krilatskom“ u Moskvi je hram koji će biti izgrađen na prestižnom mestu Rubljovskog šosea . Hram će biti ne samo arhitektonsko velelpni objekat, on će biti i socio-kulturni centar sa obrazovnim karakterom, ističu u ekskluzivnoj izjavi za Kurir srpski graditelji.

Poziv ruskih kolega da učestvuju u projektovanju i proračunu konstrukcije hrama za ovaj bračni par je ujedno priznanje za stručnost i dugogodišnji rad u arhitektonsko-građevinskoj delatnosti.

„Ovo je velika čast za nas i naše kolege koju smo dobili samim učešćem u projektovanju i proračunu noseće armirano betonske konstrukcije hrama . Sam hram će biti obložen prirodnim kamenom bele boje , krov iz krovnog bakra , ikone od mozaika, a krstovi pozlaćeni. Ovim našim učešćem ne samo što dokazujemo našu profesinalnost u arhitektonsko-građevinskoj delatnosti nego i učvršćujemo našu duhovnu vezu sa bratskim Ruskim narodom , navode za Kurir diplomirani inženjeri građevine, projektanti Slađana i Zoran.

Objašnjavaju da je hram u početnoj fazi gradnje , iskopana je temeljna jama i ove nedelje se priprema betoniranje temeljne ploče. Hram će se graditi i na dobrovoljnom ulaganju svih građana koji mogu da daju doprinos njegovoj realizaciji.

hram, Moskva
3 D projekcija hrama u Krilatskom

„Ovaj potrebni objekat na toj prestižnoj teritoriji Moskve služiće duhovnom prosvećenju i bogosluženju pravoslavnih naroda , među kojima je i naš Srbski narod. Hram će biti ne samo arhitektonsko velelpni objekat , on će biti i socio-kulturni centar sa obrazovnim karakterom.

Teritorija oko hrama će biti ozelenjena i pripremljenja za šetnje i tihi duhovni i umni odmor , za uspostavljanje ravnoteže duha i tela“, navode srpski inženjeri građevine Slađana i Zoran Stamenković.

Bračni par Stamenković preko 25 godina živi i radi u Moskvi. Prema projektima vranjskih inženjera izgrađeni su brojni objekti u Moskvi, ali i širom Rusije. Slađana i Zoran skoro tri decenije svojim stručnim radom doprinose izgradnji objekata u Moskvi, ali i širom prijateljske Rusije. Izgradnja pravoslavnog hrama posebna je čast za njih.

„Samim učešćem u realizaciji projekta hrama meni je ukazana velika čast.To je za mene moj profesionalni rad spojen mojom duhovnošću“,kaže diplomirani inženjer građevine Slađana Stamenković.

Danas je hram u završnoj fazi izgradnje

Kurir.rs/T.S..


Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан дец 30 2022. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...