ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Врањанцу престижна награда

Врањанац др Душан Николић добитник је престижне „Награде града Београда за стваралаштво младих за 2020. годину“


У оквиру манифестације „Дани Београда“ у Сава центру свечано су уручене награде града Београда – деспот Стефан Лазаревић за 2020.годину.
Награде су уручили градоначелник Београда проф.др Зоран Радојчић и председник Скупштине града Никола Никодијевић .

У средини је наш лауерат др Душан Николић

Кратка биографија др Душана Николића

Др Душан Николић рођен је 10.10.1991. године у Врању, где је завршио основну школу и гимназију, природно математички смер, са изузетним успехом у учењу и владању. 

Основне, мастер и докторске академске студије завршио је на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Запослен је као научни сарадник на Одсеку за биологију и заштиту копнених вода у оквиру Института за мултидисциплинарна истраживања Универзитета у Београду, а укључен је и у реализацију наставе на предмету Хидроекологија за студенте основних академских студија на Биолошком факултету. Истраживачка интересовања др Душана Николића везана су за екологију риба, екотоксикологију и процену ризика по здравље људи, као и мониторинг акватичних екосистема.

До сада је био учесник осам националних и два међународна пројекта. Аутор је и коаутор пет међународних публикација и 13 саопштења са конгреса у земљи и иностранству. Такође, коаутор је два програма управљања рибарским подручјем и три извештаја о мониторингу стања рибљег фонда.

Добитник је Друге награде „Доцент др Милена Далмација“ за докторску дисертацију која је дала највећи научни допринос из области заштите животне средине на универзитетима у Републици Србији и Награде града Београда за стваралаштво младих за 2020. годину.

%

Чланови и руководство удружења „Жуто цвеће“ најсрдачније честитају др Душану, са уверењем да ће његов ствралачки, научни рад и надаље бити од велике користи у свим сферама његових активности, а посебно у веома актуленој области- заштити животне средине.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 21 2021. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...