ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Члан Удружења Врањанаца у Београду, пуковник професор др сц. мед. Драган Микић, добитник је признања као заслужан појединац

На завршној свечаности поводом обележавања Дана Врања додељена су признања појединцима и колективима за остварене разултате у прошлог години. Један од њих је и пуковник професор др сц. мед. Драган Микић. Рођен је у Врању 1957. године, а дипломирао је на Медицинском факултету у Нишу 1982. Магистарски рад и докторску дисертацију из области сепсе одбранио је на Војномедицинској акдемији, где је изабран у звање ванредног професора за предмет инфективне болести 2009. Начелник је Првог одељења и заменик начелника Клинике за инфективне и тропске болести ВМА, у чину пуковника санитетске службе. Обjaвио је близу 130 стручних и научних радова и аутор је две монографије „Проинфламаторни цитокини у сепси и септичком шоку“ и Цистичнa ехинококозa савремени аспекти медикаментозне терапије“.

Професор је на предмету инфективне болести на Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране, у Високој медицинској школи струковних студија „Милутин Миланковић“ у Београду, лекарима на специјализацији у ВМА и лекарима у Санитетској школи резервних официра. Излагао је на бројним конгресима у земљи и иностранству, најчешће из области сепсе, тешких бактеријских инфекција и ехинококне болести. Њефов рад из области сепсе је на III балканском конгресу имунолога у Атини 2001. добио прву награду научног одбора.

Др Драган Микић је члан већег броја стручних удружења и уредник и рецензент високорангираног часописа Војносанитетски преглед. Добитник је захвалнице Академије медицинских наука СЛД за учешће на научном скупу „Српски војни санитет у 1916. години“ одржаном 2007. и Специјалне похвале колективном раду „Српски војни санитет у Балканским ратовима 1912-1913.“ фондације „Драгојло Дудић“ за 2012. Ожењен је Љиљаном, дипломираним психологом, са којом има ћерку Сару и сина Стефана.

 Свестан шта значи хуманост и доброчинство, др Микић је вишеструки добровољни давалац крви. Такође, новчану награду која му је припала као добитнику признања заслужног појединца града Врања преусмерио је за обнову позоришта Бора Станковић у Врању.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Ознаке: , , , , , , ,
Објавио на дан феб 10 2013. Објављено под Вести. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...