ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

70 година Oсновне школе Вук Караџић у Врању

„OŠ Vuk Karažić je od osnivanja do danas uspešno odgovarala svim izazovima. Ova škola svojim radom i otvorenošću za sve vidove unapređenje nastave dostiže projektovane ciljeve i želim vam da tako nastavite i u budućnosti“, kazao je ministar prosvete Branko Ružić na svečanosti povodom obeležavanja 70-te godišnjice škole.

Foto Vranje News
„OŠ Vuk Karažić je od osnivanja do danas uspešno odgovarala svim izazovima“, rekao je Ružić. Foto Vranje News

Foto Vranje News
Svečana akademija
U kulturno-umetničkom programu u okviru svečane akademije nastupili su učenici Vukove, najstarije gradske škole i oduševili prisutne.

Delajte dokle god videla imate

U okviru svečanosti povodom obeležavanja jubileja škole, u amfiteatru OŠ Vuk Karadžić dan ranije je promovisana knjigaDelajte dokle god videla imate autora Tomislava R. Simonovića, koja govori o decenijama rada Vukove škole, ali i kratkom istorijatu školstva u Vranju do polovine 20. veka.

Ove stranice predstavljaju svedočenje o razvoju školstva u jednoj siromašnoj, zaostaloj palanačkoj sredini, u kojoj se nepismeno i ratovima izmučeno stanovništvo nosilo sa ozbiljnim problemima, rekao je u Vranju na promociji knjige Delajte dokle god videla imate hroničar Vranja, autor Tomislav R. Simonović.

Foto Vranje News

Simonović je u amfiteatru ove škole, govoreći o knjizi, naglasio da je reč o štivu koje predstavlja priču o mukotrpnom vojevanju za prosvetu, školstvo, kulturu i preporod obrazovanja u Vranju.

„To je svedočenje o našoj najstarijoj školi, koja dugo nije imala ime, da bi 1930/31. dobila ime Državna narodna škola Bora Stanković“, rekao je Simonović, govoreći detaljnije o istorijatu Vukove škole i osnovnog školstva u Vranju.

Stara zgrada OŠ Vuk Karadžić slikana 1978. Foto Tomislav R. Simonović
Стара школа Вука Караџић

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан нов 9 2022. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...