ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ ПОСТАЈУ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ: У такмичарском програму шест представа, а ово су новине у функционисању

Kurir

Борини позоришни дани одржаће се од 21. до 28. октобра у Врању, под слоганом „Позориште у трауматизованом друштву“, саопштили су организатори на конференцији за медије. На отварању фестивала, када ће бити обележен Дан позоришта, премијерно ће бити изведена представа „Кањец Фиљма“ у режији Југа Ђорђевића и по роману Вере Ценић.

БОРИНИ ДАНИ: Фестивал под слоганом „Позориште у трауматизованом друштву“

Такмичарски део фестивала почиње представом „Код вечите славине“ у режији Соње Петровић, а биће изведени и комади „Ричард Трећи“ Дејана Пројковског са ансамблом позоришта Ујвидеки синхази, „Наш разред“ Татјане Мандић Ригонат, „Непријатељ народа“ Нине Николић, „Птице“ Кокана Младеновића, а први пут ће наступити и Театар Егзит из Загреба, с комадом „Реалисти“ Матка Рагужа.

Селектор фестивала Слободан Савић истакао је новине у функционисању.

  • За овогодишњу интернационалну продукцију фестивала, која ће се први пут десити у Врању, одгледао сам седамдесетак представа из Србије и региона. У протеклих неколико година превазишли смо границе овог града и региона. Борини позоришни дани постају све значајнији фестивал након Стеријиног позорја и Битефа, онај који се препознаје. Направили смо репрезентативни каталог и увели високе естетске стандарде као главни критеријум, а од прошле године имамо међународни жири. Преостаје да у наредним годинама одржимо овај високи ниво – нагласио је Савић.
Borini pozorišni dani

О наградама ће одлучивати међународни жири из Србије, Хрватске, Северне Македоније и Црне Горе. У част награђених, последње вечери фестивала биће изведен комад „Шта ће бити са свима нама“ Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан авг 21 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...