ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Одржана ГОДИШЊА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА

Скупштина усвојила нови Статут Удружења. Горан Станковић изабран за председника Управног одбора Удружења. Утврђен састав Управног и Надзорног одбора и Савета удружења.

РЕДОВНА ГОДИШЊА СЕДНИЦА СКУПШТИНE УДРУЖЕЊА – ЗАПИСНИК

Записничар: Божидар Дингарац
30. март 2019.

ДАТУМ, ВРЕМЕ И МЕСТО ОДРЖАВАЊА: дана 30. марта 2019. године (субота), у 12,00 часова, у просторијама ресторана Централног дома Војске Србије у Београду одржана је редовна годишња седница Скупштине Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“.

Седници су присуствовали :

 • Др Слободан Миленковић, градоначелник града Врања
 • Чланови Скупштине Удружења, међу којима :
 • Драган Микић, председник Удружења
 • Миомир Костић, заменик председника Удружења
 • Бранислав Стојановић, председник УО Удружења
 • Горан Станковић, секретар УО Удружења
 • поједини чланови УО Удружења
 • поједини чланови Удружења

Након кратке поздравне речи и подсећања како, према Статуту, Скупштина одлучује, председник Удружења др Драган Микић закључио је да Скупштина може да отпочне са радом и да доноси пуноважне одлуке.

На почетку седнице, после читања кратких биографија минутом ћутања је одата почаст Драгољубу Митићу Миткету и прим. др Слободану Миленковићу, који су преминули у протеклих годину дана.

Дневни ред :

 1. Отварање седнице и избор радних тела (председник Удружења Драган Микић);
 2. Информације из завичаја (градоначелник Врања господин др Слободан Миленковић);
 3. Извештај о раду Управног одбора између две седнице Скупштине, 31.03.2018.-30.03.2019. (председник Удружења Драган Микић);
 4. План активности Завичајног удружења до наредне седнице Скупштине, 30.03.2019-28.03.2020. (Саша Стевановић, члан УО);
 5. Финансијски план Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ за 2019. годину (Саша Стевановић, члан УО);
 6. Извештај о раду Надзорног одбора Удружења (члан Надзорног одбора Властимир Спасић);
 7. Кадровска решења у периоду 31.03.2018-30.03.2019 (председник Удружења Драган Микић);
 8. Разно.

Предложени дневни ред је усвојен једногласно.

У оквиру 1. тачке дневног реда, у радно председништво Скупштине, поред председника Удружења, једногласно су изабрани Миомир Костић и Марија Ђорић, за записничара Божидар Дингарац, а за овериваче записника Стојан Мишић и Слободан Јовановић.

У оквиру 2. тачке дневног реда, градоначелник града Врања др Слободан Миленковић поднео је исцрпан извештај о стању у Врању. Упознао је присутне да је завршен хируршки блок градске болнице и да раде све сале сем ортопедске, као и да су реконструисана оба музеја, Пашин конак и кућа Боре Станковића. Планира се и завршетак позоришта до краја године (у склопу позоришта ће бити и савремен биоскоп), а највећи проблем је представљала деконтаминација. Изнео је и податак да је реконструисан Задружни дом у селу Дубница, изграђено 186 од планираних 298 станова за припаднике служби безбедности, да је Радничка улица пресвучена новим асфалтом, те да сада имамо леп прилаз граду. Најавио је низ нових пројеката, међу којима је и нов фудбалски стадион, али је обавестио и о завршетку Динамовог стадиона који је добио рефлекторе и вештачку траву, као и употребну дозволу. Обилазница око Врања са два кружна тока, дужине око 2,8 км, биће окончана до лета 2019. године. Смањена је незапосленост. Асфалтирани су путеви у околним селима. Планирана је и изградња Регионалног центра за ванредне ситуације.

У оквиру 3. тачке дневног реда детаљан извештај о раду УО Удружења између две седнице Скупштине поднео је председник Удружења, а учињене измене и корекције у Статуту Удружења образложио је заменик председника Миомир Костић. Развила се дискусија, а господин Слободан Стојановић је питао да се појасни ко предлаже промене Статута, на шта је Костић одговорио да је то предлог УО Удружења. Слободан Стојановић предлаже да се формира председништво са неколико чланова као оперативно тело и извршни одбор који има више чланова. Предлог је оцењен прихватљивим, али захтева додатну анализу ради примене у наредном периоду. Након дискусије, једногласно је усвојен предлог измена Статута Удружења, као и целокупан извештај о раду УО између две седнице Скупштине.

У оквиру 4. и 5. тачке дневног реда Саша Стевановић, члан УО је изнео план активности Завичајног удружења до наредне седнице Скупштине 2020. и Финансијски план Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ за исти период. Оба плана су усвојена без дискусије.

У оквиру 6. тачке дневног реда Властимир Спасић, члан Надзорног одбора, поднео је извештај о раду Надзорног одбора Удружења у протеклом периоду, где је као проблем навео да се у извештају рачуновође и даље појављује неоправдана сума од пре извесног броја година, која се годинама провлачи, као и да наведени проблем до сада није решен. По овој тачки није било значајније дискусије, а одлучено је да се одмах приступи решавању наведеног проблема.

У оквиру 7. тачке дневног реда, која се тицала кадровских решења у УО Удружења и Удружењу у периоду 31.03.2018-30.03.2019, председавајући Скупштине, председник Удружења Драган Микић упознао је присутне са неопозивом оставком председника УО Бранислава Стојановића, коју је поднео из личних разлога. Микић је истакао велике заслуге Бранислава Стојановића за досадашње функционисање Удружења и постигнуте резултате, пре свега око опремања просторија Удружења у Београђанки. Оставка Бранислава Стојановића на место председника УО усвојена је једногласно, са једним уздржаним гласом (Бранислав Стојановић).

За новог председника УО Удружења предложен је досадашњи секретар Удружења Горан Станковић. Председник Удружења је упознао присутне са кратком биографијом Горана Станковића, као и са његовим заслугама за успешан рад Удружења, пре свега када су у питању организације Врањских вечери. Предлог за избор Горана Станковића за новог председника УО Удружења једногласно је усвојен. Након тога се Станковић кратко захвалио на указаном поверењу и обећао да ће се држати начела која су изнета у његовој биографији, а која се пре свега тичу љубави према родном крају, Удружењу и Врањанцима.

Потврђен је избор Роберта Станојевића за заменика председника УО Удружења.

За секретара Удружења је предложен Ненад Трајковић. Предлог је једногласно усвојен.

Једногласно је усвојен и предлог новог састава УО Удружења, уз председника, заменика председника и секретара УО :

 1. Стојан Мишић, генерал МУП-а у пензији
 2. Слободан Јањић, дипл. економиста
 3. Бранислав Стојановић, дипл. правник, адвокат
 4. Станиша Младеновић, дипл. економиста, иноватор
 5. Проф. др сц. мед. Драган Павловић (Париз)
 6. Божидар Дингарац, дипл. правник
 7. Слободан Јовановић, дипл. филолог, новинар
 8. Срђан Симић, дипл. правник (уместо Драгољуба Митића)
 9. Проф. др МаријаЂорић (уместо Србољуба Станковића)
 10. Др сц. екон. Данијела Јовановић, дипл. економиста (уместо Љубише Стојилковића)
 11. Саша Стевановић, дипл. економиста (уместо Борисава Нешића)
 12. Др Ирена Николић, специјалиста социјалне медицине (уместо Весне Кебер).

Скупштина је једногласно усвојила и предлог новог састава Надзорног одбора Удружења: председник Надзорног одбора Стојадин Јовановић, генерал МУП-а у пензији (члан Удружења), чланови Надзорног одбора – Бранислав Митровић (члан Удружења) уместо Властимира Спасића и Драгана Дивац (члан Удружења) уместо Мирослава Станковића.

Скупштина је једногласно усвојила и предлог новог састава Савета Удружења од 10 чланова међу којима су сви чланови Удружења: Властимир Тасић, адмирал у пензији, Надежда Рашковић, Властимир Спасић, Чеда Марковић, Љубомир-Љуба Манасијевић, Станко Стојиљковић, Ранка Младеновић, Љубиша Стојилковић, Предраг Трајковић и Сунчица Дивац Бааклини.

Под тачком Разно Срђан Симић се посебно захвалио досадашњем председнику УО Удружења и предложио улагање максималних напора на омасовљавању чланства.

ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА

Проф. др Драган Микић

Достављено:

 • Председнику и заменику председника Удружења
 • Председнику, заменику председника и члановима УО Удружења
 • Архиви Удружења
 • Агенцији за привредне регистре Републике Србије

Слични чланци:

 • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 14 2019. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...