ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

ОДРЖАНО „ВРАЊАНСКО ВЕЧЕ“ У КАРАВУКОВУ

28.02.2020. у Каравукову је веома успешно одржано“Врањанско вече“

Око 350 гостију присуствовало је „Врањанској вечери“ у ресторану „Кеки“ у Каравукову. У изванредном амбијенту, весело, уз непрестано играње и песме, које из свог завичаја ови дивни људи носе у срцима и са сетом и поштовањем их преносе са колено на колено, весеље је трајало до раних јутарњих сати. Посебној атмосфери допринели су познати естрадни уметници- Чеда Марковић, Ивана Тасић и Драган Митке Станковић, уз музичку пратњу „Гаса&Маестро“ бенда.

Својим наступом и ефектним кореографијама аутора Раце Радојчића, вече су улепшали чланови КУД „Бора Станковић“. Публика је нарочито топло поздравила дечију фолклорну групу, мада су и старији играчи показали како се игра срцем и душом.

Домаћини су веома срдачно угостили делегацију Удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“. У име Удружења председник проф.др Драган Микић поклонио је слику Белог моста, икону и друге пригодне дарове. Виолета Стојиљковић је у име домаћина доделила захвалнице Удружењу и уметницима који су наступали, као и бројним заслужним активистима из Каравукова. Посебно симпатичан и пригодан гест био је уручивање букета жутог цвећа Данијели Јовановић, свакако једној од најзаслужнијих за успешну сарадњу Каравукова и Удружења „Жуто цвеће“. Председнику Удружења поклоњена је и тепсија вруће пите-савијаче.

Ђаконијама по старим врањским рецептима, жене из Каравукова угостиле су све присутне. Столови су се преливали од самсе, разних баница, трљанице, пихтија, салата, погача, сарми и и пуњених паприка…

Челници Удружења повели су коло, и онда је кренуло опште весеље …

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 2 2020. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...