ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Одржано „Врањско вече“

У организацији Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ и подршку града Врања, синоћ је одржано традиционално „Врањско вече“ у Београду

Након двогодишње паузе изазване панедмијом вируса Ковид-19, у сали ресторана Стадион Хол на Вождовцу одржано је „Врањско вече“. Више од 300 чланова Удружења, љубитеља и поштовалаца врањске традиције, потпуно је испунило салу која је била недовољна да прими све заинтересоване госте. Подсећамо да је на претходној манифестацији било преко 700 гостију.

Председник Удружења проф.др Драган Микић поздравља госте
Заменица градноначелника Врања Зорица Јовић поздравља присутне

Госте и учеснике Врањске вечери поздравио је председник Удружења проф.др Драган Микић. Рекао је да се традиција наставља после пандемијске паузе и са задовољством истакао да је владало велико интересовање за овај догађај, што доказује препуна сала. Након кратког приказа 102 године дугог историјата, пожелео је присутнима да пријатно проведу лепо вече, да уживају у врањском мелосу, музици и дружењу.

Присутне је поздравила заменица градоначелника Зорица Јовић:
Поштовани Врањанке и Врањанци, поштовани пријатељи Врања, представници руководства Републике и руководства Града, поштовани господине Микићу, част и задовољство ми је да вас поздравим пре свега у име градоначелника града Врања др. Слободана Миленковића, који је вечерас оправдано одсутан, у име руководства града и у име свих оних који се труде да негују и  поштују традицију, историју,  културу и културно наслеђе града Врања. А неко ко то изузетно успешно ради је и завичајно удружење Врањанаца „Жуто цвеће“ које функционише и ради у Београду. Удружење које годинама уназад покушава да стави до знања свима да је град Врање град љубави, град мерака, град севдаха и град са душом. Град који заслужује пажњу, уважавање и поштовање. Молим све вас који сте у Београду или неком другом граду да у складу са вашим могућностима промовишете ваш и наш град као што то чини Стефан Здравковић, и помажете у напредку и даљем економском развитку града као што то чине наши Врањанци Саша Стевановић и Драган Стевановић.
Град Врање у последње време има изузетну подршку председника Републике Александра Вучића и Владе РС, а исто тако град Врање пружа несебичну подршку завичајном удружењу ‘Жуто цвеће“. Хвала господину др. Драгану Микићу који се максимално труди да одржава чврсте везе између Врањанаца у Београду и града Врања. Леп провод вечерас, све најлепше свима и никад не заборавите ко сте и одакле сте. 

Председник Удружења уручује Захвалницу Мирољубу Алексићу
Захвалницу у име градоначелника прима Зорица Јовић

Подељене су Захвалнице Удружења лицима и предузећима за указану помоћ и сарадњу, међу којима посебно издвајамо председника компаније АЛКО Групе Мирољуба Алексића. Добитници су и градоначелник Врања Слободан Миленковић, Епископ врањски господин Пахомије, Драган Ковачевић, Драгана Драгељевић.

Драган Станковић – Митке и Ивана Тасић

Опште весеље и атмосфера коју само ми Врањанци умемо спонтано да направимо, започела је сценским наступом Драгана Станковића, кога су уз монологе из Бориних дела пратиле фолклорне чочек-девојке, вокални солиста Ивана Тасић и дувачки оркестар Стефана и Ненада Младеновића.

Бранимир Стошић – Каце
Чедомир Марковић

У богатом програму наступили су још и одушевили све присутне Чеда Марковић, Бранимир Стошић Каце и наш Принц од Врање – Стефан Здравковић. Певаче је пратио реномирани оркестар Синише Вићентијевића.

Нова музичка звезда – Стефан Здравковић – Принц од Врање
Благуно дејче – дует Снежане Ђуришић и Чеде Марковића

Дива народне музике Снежана Ђуришић, која је као гост присуствовала прослави, није одолела да као потпуно изненађење, а на радост присутних, изведе неколико песама.

Раде Радивојевић пружио је значајну помоћ у организацији вечери
Оро се вије…
„Маљица бије а пручка утепује “ – што рече Тома Влајинац

Уз непрекидну игру неуморних играча и кола која су се вила на подијуму за игру али и на сваком слободном простору око столова, весело расположење и атмосфера дерта, севдаха и мерака продужили су се до касно у ноћ.

Удружење „Жуто цвеће“ најлепше захављује свим гостима на учешћу и доприносу да „Врањско вече“ сачува и потврди свој реноме у престоници.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 2 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...