ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Почетак хуманитарне активности Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“

Завичајно удружење Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ прикључило се хуманитарној акцији „За наше три“ и извршило уплату новчане помоћи намењене за лечење Врањанки, Надице Стошић, Снежане Станковић и Адријане Симеонове. Наведена новчана средства прикупљена су током хуманитарне акције која је реализована приликом одржавања манифестације „Врањско вече“ у Београду 1. априла 2023. године у ресторану „Стадион“ у истоименом тржном центру.

Током манифестације у ресторану је у хуманитарне сврхе била постављена посебно означена кутија са сликама и натписом „За наше три“ у коју су гости у складу са својим могућностима могли да донирају новчана средства. На тај начин овогодишња манифестација „Врањско вече“ је добила и хуманитарни карактер. Поред тога, гостима је истовремено било омогућено да бесплатно преузму примерак монографије „Културно-привредно удружење Врањанаца у Београду 1921 – 1941“. Издавач ове монографије било је Завичајно удружење Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ поводом обележавања 100 година од оснивања Завичајног удружења 16. марта 1921. године.

Председник Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ проф. др Драган Микић и чланови Управног одбора удружења, на чију су иницијативу током манифестације „Врањско вече“ организоване горе наведене активности посебну захвалност исказују певачима Бранимиру Стошићу Кацету, Ивани Тасић, Чеди Марковићу и Стефану Здравковићу и глумцу Драгану Станковићу, као и члановима трубачког оркестра Стефана и Ненада Младеновића. Они су као извођачи допринели да наведеној манифестацији присуствује значајан број гостију а самим тим и да се прикупе одговарајућа новчана средства намењена за лечење наших земљакиња, Надице, Снежане и Адријане. Сходно томе руководство Завичајног удружења Врањанаца у Београду позива све Врањанце и пријатеље Врања да одржавање манифестације „Врањско вече“ буде само један од разлога да се у наредном периоду интензивније укључе у рад Завичајног удружења у Београду. На тај начин, заједничким снагама ћемо допринети пружању адекватне помоћи и подршке свима онима којима је она заиста неопходна.     

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мај 7 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...