ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

У част професору др Ђорђу Тасићу одржана Међународна научна конференција

VRANJSKA PLUS TELEVIZIJA
Присутни прате излагања на конференцији

На Међународној научној конференцији професору Ђорђу Тасићу у част која се данас одржала на Педагошком факултету у Врању у име града говорио је градоначелник др Слободан Миленковић.

  • Његов је живот, иако релативно кратак, био испуњен, а Ђорђе Тасић обавио је своју мисију на овом свету. Дао је немерљив допринос развоју правне науке и филозофске мисли. Али пре свега био је свестран човек, остакао је др Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

Учеснике конференције поздравили су и Драгана Илић Марковић, председница Вишег суда у Врању, затим Луцијана Радиновић, унука професора Ђорђа Тасића, као и представници организатора проф. др Драгана Станојевић, декан Педагошког факултета у Врању, проф. др Звездан Арсић, декан Филозофског факултета Универзитета у Приштини с привременим седиштем у Kосовској Митровици и проф. др Слободан Миладиновић, председник Српског социолошког друштва. Током дана учесници конференције излагали су своје радове посвећене др Ђорђу Тасићу и његовом богатом научном опусу.

У јутарњим сатими положено је и цвеће на спомен плочу Ђорђу Тасићу на згради Вишег суда и на споменик у градском парку, као и отварање изложбе посвећене овом знаменитом Врањанцу.

У простријама Педагошког факултета изложено је 8 паноа који садрже фотографије, документа, исечке из новинских чланака и научних радова професора Ђорђа Тасића, коју су приредили Томислав Симоновић и Мирољуб Стојчић, под покровитељством Историјског архива ,,31. јануар’’ и Адвокатске коморе Ниш. Сви заинтересовани поставку ће моћи да разгледају до краја октобра. Из Врања експонати се селе у Адвокатску комору у Нишу, где ће представљати сталну поставку.

Ову научну конференцију, посвећену једном од најзнаменитијих људи пореклом из Врања, професору Правног факултета Универзитета у Београду, филозофу права и истакнутом антифашисти, организовали су Српско социолошко друштво, Филозофски факултет у Косовској Митровици и Педагошки факултет у Врању.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан сеп 25 2022. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...