ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

УСПЕШНО ОДРЖАНО „ВРАЊСКО ВЕЧЕ“

У суботу 30.марта, у складу са најавом и свим обимним припремама, одржано је Врањско вече у ресторану „ХОЛ“ ШЦ Вождовац. Изванредан сервис реномираног ресторана, најбољи певачи врањског мелоса предвођени Чедом Марковићем, трубачи, фолклор и незаборавни Драган-Митке, ово вече подигли су на највиши ниво и потпуно задовољство скоро 800 гостију.

Уместо нашег коментара преносимо, уз искрену захвалност, поруку др. Зорице Кулезић из Шапца која врањске гене носи од баке, упућену организаторима:

“ Не могу да се не похвалим какав је био доживљај на Врањској вечери. Већ улазак у салу где госте дочекује оркестар, домаћин и фотограф ствара вам осећај припадности. Када томе придружите однос између самих гостију који се и не познају а који вам створи осећај прихваћености, е – то је врх који се ретко где достиже. Први звуци које чујете на улазу искључују вам биолошки ритам срца и ви добијате „колективни песмејкер“ који ће вас водити цело вече и нећете бити у стању да седите а да вас ритам музике не одвуче у коло. А када даире затрепере срце вам прелази у фибрилацију од које сте у ектстази. То што сви играју а опет нико ником не смета је чаробно. Играју све генерације и никог не боле ноге нити жуљају ципеле. Како само вешто и лепо плету и клизе они старији, тамо нема ни кокс ни гонартрозе. А они фит, млађи, што им „нога земљу не додира“ неће да вас увреде и изгурају, него кад виде да вам кораци не иду , шапну вам:“два на там’ – па промениш ногу“! И стварно, ето га, и не знаш шта играш ногама а коло те само носи. Ако се умориш можеш сести на било чије место и попричаће са тобом коју пријатељску реч. Када прођеш колом два пута салу, трећи пут си убеђен да си те људе на неки начин ти већ познавао. А за нашим столом познати: две Валентине, организаторка и она универзална Вал, Иванкин лековит осмех, сигурни Деки админ, а ја, кад сам видела моје средњошколце, Декија са Балтимора и Бранку, као да сам ушла у времеплов. Синоћ нисам имала више од 19.

Још тога има за причу, пуна сам утисака али нека остане  за уживо на путу за Врање. Ако сам  овим прекршила меру –  бришите поруку, нећу други пут .“

ГОСТИ ДОЛАЗЕ …

ГОСТИ СЕДАЈУ …

ПОЗДРАВНЕ РЕЧИ

А ОНДА ЈЕ ПОЧНАЛО… „ИГРАЊЕ И ВЕСЕЛЕЊЕ“


НАШИ УМЕТНИЦИ

Љубомир Манасијевић
Слободан Јовановић Цобе
Чедда Марковић, Стефан и Ненад Младеновић
Драган Станковић – Митке
Ивана Тасић
Фолклорно друштво
Бранимир Стошић Каце и Колорадо бенд

Довиђења до Врањске вечери 2020. !

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 2 2019. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...