ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Успешно представљена монографија „Др Јован Хаџи-Васиљевић знаменити Врањанац“

На позив друштва ”Свети Сава”, у Библиотеци града Београда у четвртак је представљена книга ”Др Јован Хаџи-Васиљевић знаменити Врањанац”, ауторки Мирјане Томашевић и Сање Бундало.

Сања Бундало и Мирјана Томашевић ( седе, прва и друга с лева)

Ова књига је својеврсна историја и теорија наше културне историје. Ауторке су уложиле велики напор да је сачине уређивачки инвентивно, модерно и прегледно, тако да је истовремено и збирка докумената, анализа, политичких коментара, историјских цињеница јер име др Јована Хаџи-Васиљевића, као врсног научника, књижевника, историчара, хроничара свога времена, етнографа, доктора филозофских наука, антропогеографа ништа мање не дозвољава – каже се у саопштењу овим поводом.
Ова књига је још један од покушаја да се отргне од заборава и скрене пажња јавности на значај и допринос, како науци тако и српској богатој националној историји, једног др Јована Хаџи-Васиљевића.

Треба разумети стога нашу намеру аутора да створимо књигу која неће бити за читање већ за ишчитавање. Дело Јована Хаџи-Васиљевића нас је неоспорно задужило историографски, политички, теоријски и научно. Ово је наш скромни допринос да тај дуг вратимо -, рекле су ауторке на промоцији.


Јавна библиотека “Бора Станковић” још једном је позива заинтересоване да дођете на Завичајно одељење и да поделе оно што је овај научни горостас имао да нам остави у наслеђе, а што су наше две колегинице сакупиле и представиле у делу које ћете моћи да видите пред собом.
Н.И.В.

Комплетан текст и фотографије преузете су са сајта ВРАЊСКЕ ИНФО. Удружење захваљује Врањским на подршци и сарадњи !

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мај 24 2019. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...