ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Уз 10 годишњи помен Влајка Д. Стојановића (1922-2011)

Влајка су , пре 10 година , не само, Врањаци у Београду, достојанствено  испратили- као патриоту и борца за слободу уз почасне плотуне гардиста. Њима су се, по његовој жељи, уместо уобичајених говора придружили  музичари са тоновима Интернационале, Боже Правде, Хеј Словени и Ој Мораво.

Социјална опредељеност, вера у правду и бога, шире и уже емоције припадности, исказане кроз музику биле се његове вертикале и звезде водиље.

Снажна љубав и осећање обавезности према завичају, определили су га, да између осталог, напише књигу Развој Врањског краја.

За ту књигу  као референце могу се навести делови предговора академика Часлава Оцића који као и почивши акдемик Коста Михајловић важи за најмеродавнијег аутора по питањима регионалног развоја на нашим просторима и незаобилазан је у цитирању у овој области на светском нивоу.

Као фина  успомена на нашег Влајчета  увек добронамерног и расположивог да помогне( и кога  је врло  често консултовао Јовица Стојменовић,  некадашњи председник Удружења Врањанаца) може се навести аманентна  посвета у књизи. Она својеврсно може да оснажи и дубљи, емотивно-раицонални, смисао садашњих и будућих активности нашег удружења.

Посвета


Успомена на Влајка траје и кроз дело унука који носи дедино име и као врхунски програмер ради код Мајкрсофта у САД.


Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан јун 12 2021. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...