ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

ДАНИ ВРАЊА У БЕОГРАДУ 2012.

После деветогодишње паузе, на иницијативу новоформираног удружења „Жуто цвеће“,  одржана је традиционална манифестација “Дани Врања у Београду“.  Певало се од срца и са мераком уз богат културно-уметнички програм до зоре. Гости су били многи угледни Врањанци као што су министар здравља Зоран Станковић,  градоначелник Врања Мирољуб Стојчић, композитор Раде Радивојевић, многи други Врањанци и њихови пријатељи.

Горан Димитријевић, председник Удружења, најавио је да је циљ Удружења окупљање и организовање више од 20.000 Врањанаца који живе и раде у Београду.  Поред тога, велики је и број оних чији су родитељи рођени у Врању, па чак и даљи преци, али им је Врање у срцу. Такође, неговање богате традиције врањског краја и развијање привредних и културних веза са завичајем су од суштинске важности.

Удружење „Жуто цвеће“ формирано је на темељима некадашњег „Клуба Врањанаца у Београду“, који је после Првог светског рата формиран у Београду.

Прилог РТВ Врање са манифестације

Гостовање у емисији ЖИКИНА ШАРЕНИЦА

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан феб 13 2013. Објављено под Вести. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...