ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Врање данас слави своју славу – Духовски понедељак

Традиционалну честитку градоначелнику Врања др Миленковићу и грађанима упутио је председник нашег Удружења Проф. др Драган Микић

Поштовани градоначелниче Врања др Миленковићу,

Захваљујем се на позиву да узмем учешће у Фестивалу Врањска градска песма и откривању спомен бисте нашој надалеко чувеној песмопојки Стани Аврамовић Караминги..Информацију смо објавили на сајту Удружења..Био сам спречен да дођем једним трагичним догађајем о чему су Вас верујем обавестили Ваши сарадници. 


Вама, Вашим сарадницима и свим Врањанцима, лично и у име Завичајног удружења Врањанаца у Београду честитам градску славу Врања, Духовски понедељак и желим много нових победа у тешким временима која су пред вама. Наше Удружење, његово руководство и чланови су уз Вас и са Вама. Рачунајте на нас.

Живели и свако добро од Бога !
Председник Завичајног УдружењаПроф. др Драган Микић

Image result for икона Духовски понедељак. Size: 194 x 185. Source: www.pravda.rs
Икона Духовски понедељак

Председник Микић честитао је градску славу и члановима Удружења:

Поштовани чланови Завичајног удружења!

Вама и свим Врањанцима у Београду, у своје лично и у име руководства Завичајног удружења Врањанаца у Београду честитам градску славу Врања, Духовски понедељак и желим много нових победа у тешким временима која су пред нама.

Живели и свако добро од Бога !

Председник Завичајног Удружења Проф. др Драган Микић

&

Духовски понедељак


(Објавио http://pravoslavnaprodavnica.blogspot.com/)

 После Христовог вазнесења ученици су остали у Јерусалиму и у једној соби на Сиону често су се окупљали и заједно се молили Богу очекујући с нестрпљењем обећанога Утешитеља, Духа Светога, који од Оца исходи. Место Јуде Искариотског међу дванаесторицом, коцком је било попуњено Матијом. На Педесетницу сви су били заједно, кад хука испуни сву кућу и показаше се огњени језици који се спустише на сваког од апостола. Изашавши на кров од куће, проговорили су и проповедали окупљеном народу језицима које до тада нису знали, тако да су их сви окупљени, и Јевреји и иноверни, разумели. Три хиљаде људи на овај дан поверовало је проповеди апостола и крстило се. Овај дан се сматра даном рођења Цркве Христове. Како су на празник Педесетнице Јевреји, значи и апостоли у ону Педесетницу, украшавали своје куће грањем, цвећем и травом подсећајући се на време кад су после ропства лутали са Мојсијем по пустињи и живели у колибама од грања и лишћа, и данас се на празник Силаска Светог Духа на апостоле православне цркве испуњавају травом и цвећем од кога се плету венчићи.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан јун 5 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...