ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Врањска Гимназија: Др Вукашин Антић – човек који се памти

Др Вукашин Антић

Гиназија се од драгог др Вулета опростила поруком коју преносимо у целини :

“ Дан када је отишао један од најбољих наших гимназијалаца, лекар, хроничар, Врањанац, човек који је био више од једног човека, остаје дан који се претвара у вечност.

Наш члан ШО, Савета родитеља, редакцијског одбора, члан УО Задужбине “ Олге и Николе Ј. Динић потпуковника у пензији из Врања“ и ту смо негде стали…

Њгово присуство, допринос и залагање за широко гимназијско образовање били су нам итекако корисни и потребни.

Као један од најбољих ученика Гимназије завршава студије и постаје чувени др Вуле хирург.

На клиници „La Conception“ у Марсеју специјализује се и постаје један од пионира примене савремених метода из области онколошке хирургије дојке у Србији.

Написао је 3 књиге из области историје медицине и биографије значајних Врањанаца. Аутор је објављених научних радова из области ратне хирургије и историје медицине и српског санитета.

Несумњиво је један од знаменитих Врањанаца и Гимназијалац који ће отворити страницу енциклопедије „Знамените личности Врањске гимназије“, у чијем је раду активно учествовао до данашњег дана.

Мало је људи који имају плодоносан живот као наш др Вукашин Антић. Данас, када нас је на жалост напустио, можемо чути само велике речи о њему, о човеку који је лечио и ЉУДЕ И ДРУШТВО.

Мало је храбрих појединаца спремних да мењају и поправљају свет на боље, а који су себе уложили као пример да треба да постоји демократија културе, живота, да се поштује и воли струка, а да позив буде начин живљења.

Предан науци, целоживотном учењу, остаје наш најбољи пример будућим гимназијалцима. Тако се и једино може сачувати и бранити реноме врањске Гимназије.

Залагање др Вукашина Антића да се обнови фондација др Јорадна Стајића остаје наше обећање, али је то требало да урадимо заједно.

Многе послове нисмо привели крају, нама то остаје, а нашем др Антићу заслуге за све што је учинио и чиме нас је обавезао.

Нека му је вечна слава и хвала за живот који нам је посветио ! Хвала му за стотине сачуваних живота и остварених надања ! Хвала му за тренутке које је забележио за вечност !

Хвала нашем гимназијалцу на чувању традиције успешне гимназије, хвала на залагању да се заслужни појединци отргну од заборава, и велико хвала на тренуцима и времену које смо делили последњих година са уверењем да сачувамо позив и улогу коју имамо.

Међу великим људима остаје човек који се памти, којим се поноси врањска Гимназија ! Др Вуакашин Антић – Вуле хирург, светионик нараштајима који долазе !

Ваша гимназија данас каже : … “ Остајте упамћени др Вукашине Антићу „!

Текст потписују:

Директор Врањске гимназије Сузана Мишић Станковић

У име чланова ШО, председник ШО Миле Ђорђевић

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан апр 3 2020. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...