ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Врањско вече 01.04.2023.

Завичајно удружење Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ је 3. марта 2023. године почело са продајом карата за манифестацију „Врањско вече“ у Београду које ће се одржати у суботу, 1. априла 2023. године у свечаној сали ресторана „Stadion Hall“, у тржном центру „Стадион“ (ул. Заплањска бр. 32, Вождовац). Још пре почетка продаје било је резервисано свих 330 карата, а до 9. марта готово све карте су и купљене, што је још једном указало на огромно интересовање грађана за ову јединствену манифестацију у Београду.

Чедомир Марковић и дувачки оркестар Ненада и Стефана Младеновића

За госте овогодишње манифестације спрема се богат културно-уметнички и забавни програм у којем ће учествовати наши еминенти извођачи из Врања. Међу њима су певачи Бранимир Стошић Каце, Ивана Тасић, Чедомир Марковић, Стефан Здравковић и глумац Драган Станковић. Музичку пратњу ће чинити познати Оркестар Синише Вићентијевића и трубачки оркестар Стефана и Ненада Младеновића, уз сценски наступ фолклорног ансамбла из Врања.  

Предвиђен је богат мени уз неограничену количину хране и пића у ексклузивном ресторану „Stadion Hall“, а за госте је обезбеђен и паркинг који је урачунат у цену карте чија је цена 4.500 динара по особи.

Фолклорна група

Као и ранијих година и ове године је Град Врање помогао одржавање манифестације „Врањско вече“ у Београду. У складу са инструкцијама Управног одбора Завичајног удружења Врањанаца у Београду Комисија за организацију манифестације била је максимално ангажована на стварању услова да финансијска средства за реализацију манифестације, укључујући и хонораре за извођаче, у највећем делу буду обезбеђена од продатих улазница и из допунских извора. Такав приступ би створио услове да манифестација буде самоодржива, а трошкови издвојени по наведеном основу из градског буџета буду што је могуће мањи. Извесне потешкоће да тај циљ у потпуности буде остварен представљаће „проблеми“ повезани са неодржавањем манифестације „Врањско вече“ 21. марта 2020. године у ресторану „Stadion Hall“ са близу 800 учесника, због увођења ванредног стања 16. марта 2020. године због пандемије Ковид-19. 

Верни чувари врањске традиције

У настојању да манифестација „Врањско вече“ у Београду 2023. године има и хуманитарни карактер, планирано је да током њеног одржавања буду прикупљена и одређена финасијска средства у виду новчаних прилога. Ова средства би била донирана појединцу или организацији за које се процени да су у датом тренутку најпотребнија.

У контексту свега изнетог руководство Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“ позива све Врањанце и пријатеље Врања да одржавање манифестације „Врањско вече“ у Београду 2023. године буде само један од разлога да се у наредном периоду интензивније укључе у рад Завичајног удружења. На тај начин ћемо заједничким снагама допринети очувању и промоцији врањске традиције и културе, али и афирмацији вредности Врања и врањског краја и достигнућа које Врањанци остварују, како у нашој домовини Србији, тако и широм света.

Руководство Завичајног удружења Врањанаца у Београду „Жуто цвеће“

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 11 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...