ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Vranjsko veče 26.03.2016. sa pocetkom u 20.00 časova u Domu Vojske u Francuskoj ulici u Beogradu- dodatne informacije

Dragi Vranjanci i prijatelji Vranja,

Obracamo Vam se sa novim informacijama vezano za program i izvodjače.

 

Pre toga još jedna važna informacija. Zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja gostiju  ove godine vranjsko veče ce se održati u vecoj, gornjoj, SVEČANOJ SALI DOMA VOJSKE ulaz iz pravca spomenika kneza Mihaila (tzv. spomenik kod konja). Kapacitet sale 500 gostiju.

 

Vranjsko veče ce ulepšati sledeći izvodjači:

1.   Trubački orkestar NENADA MLADENOVIĆA (pobednici Guče)

2.  KOLORADO BEND (jedan od  najboljih orkestara iz Vranja)

3.  IVANA TASIĆ (najbolji mladi izvođač izvornih narodnih pesama iz Vranja)

4.  BRANIMIR STOŠIĆ KACE (nadaleko cuveni izvođač pesama iz starog Vranja)

5.  DRAGAN STANKOVIĆ (glumac vranjskog pozorišta koji će sa FOLKLORNIM ANSAMBLOM iz Vranja dočarati duh starog Vranja izvodeći odlomke is predstave KOŠTANA po motivima romana našeg najpoznatiji Vranjanca  Bore Stankovića)

S obzirom da je Vranjansko veče samo deo kulturne manifestacije DANI VRANJA U BEOGRADU od 24. do 26.03.2016. godine, za zainteresovane biće organizovani i drugi događaji u Beogradu i to:

19. ili 20. mart Udruženje Vranjanaca u Beogradu sa gostima iz Vranja će gostovati u Žikinoj šarenici

24. mart 2016. godine (četvrtak) u 19.00 sati u prostorijama udruženja Vranjanaca Žuto cveće u Beogradu –  projekcija filmova sa svečanih akademija povodom dana grada od 2013. do 2016. godine

25. mart 2016. godine (petak)

–  u 18.00 sati u Ustanovi kulture Palilula u Beogradu –  promocija knjige (Zvezda Anđelije Lot – Beke Mitić Ristić)

u 20.00 sati u JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORISTU  – predstava (Tri sestre) Pozorišta Bora Stanković (karte za predstavu će moći da se kupe na BLAGAJNI  POZORISTA).

Na Vranjskoj večeri će svi moći besplatno da degustiraju i autentične specijalitete iz Vranja koje  tradicionalno priprema svake godine restoran iz Vranja GRADSKA MEANA. Tu će moći da se probaju (banica, samsa, zeljanče, sečenica, pogača, razne pite i kolači, sarma, punjene paprike na vranjski način, suvo meso, prženica, ajvar, paprikaš, vranjsko pečenje, grafče na tavče i ostalo).

Što se tiče cene karte i menija, kao i datuma početka prodaje karata i mesta prodaje, informaciju o tome ćemo objaviti u narednim danima.

Do skorog viđenja,

UDRUŽENJE VRANJANACA U BEOGRADU ŽUTO CVEĆE

 

 

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан феб 22 2016. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...