ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Представљена књига „Заточеник позоришне магије“ Драгана Станковића

Драган Станковић одушевио београдску публику 

 

 

 

 

Своју књигу „Заточеник позоришне магије“ аутор Драган Станковић представио је  17.10.2018. у Римској дворани Библиотеке града Београда. Дворана је била претесна да прими све посетиоце, што говори о популарности Драгана Станковића у престоници.  Презентацију је бепсрекорно водио Мирољуб Стојчић, који је, заједно са Иваном Тасић, присутнима читао делове из књиге, рецензије и књижевних критика које су о књизи написале Бранка Марковић, Сунчица Денић Михаиловић и бројни новинари.

Поред излагања о самој књизи, инспирацијама за њено рођење и односу према позоришту уопште говорио је и аутор Драган Станковић, али оно што је публика највише очекивала и по чему је Станковић ненадмашан на даскама које живот значе, разгалило је и расплакало многе у публици. Најпре убедљив монолог Дропца из „Путујућег позоришта Шопаловић“, за чију је интерпретацију Драган награђен „Златном маском“ на Позоришном фестивалу драмских аматера Југославије у Требињу 1991.године.

А затим…

Јовча ! Ерупција емоција, невиђене глумачке енргије и потпуног сценског стапања са болом који због гриже савести разара душу неутешног Јовче. Заплакаo је глумац, али је заплакала и публика. Атмосфера коју умеју да направе и са гледаоцима доживе само врхунски мајстори, а наш Драган је на најбољи начин показао да то јесте.

Следи легенда – Митке, уз диван глас Иване Тасћ и песму “ Да знајеш, мори моме“. Заједно са Драганом, већина присутних тихо, у себи, а на уснама видно, као молитву, понављају:  „.. Еве остаре, а још се не наживе..“ Па ред песама виртоуза на хармоници Слободана Јовановића Цобета . Пусто турско !!!

И на крају, као финале, из публике на сцену излази драги гост и пријатељ Завичајног удружења Врањанаца „Жуто цвеће“  Чеда Марковић. И у његовим очима сузе, каже: „Грло се стегло од Јовче“, али, његов глас побеђује све емоције и слушамо ненадмашног интерпретатора врањског мелоса.  Диван крај једне незаборавне вечери.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан окт 9 2018. Објављено под Вести. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...