ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

1. Форум Академије медицинских наука СЛД

У Свечаној сали Српског лекарског друштва  на Зеленом венцу, Краљице Наталије 3, одржан је 24. марта ове 2023.године 1. Форум Академије медицинских наука Српског лекарског друштва, у њеној 50 година дугој историји. Тема тог Форума била је Превенција, дијагностика, лечење и контрола масовних заразних и незаразних болести.

Председник СЛД академик САНУ Радоје Чоловић уручује захвалницу проф.др Марини Соковић

Тај стручни скуп су својим присуством увеличали председник САНУ академик Владимир Костић, помоћник министра за науку, технолошки развој и иновације, наша Врањанка проф. др Марина Соковић и државни секретар у Министарству здравља др Александар Станковски. Том приликом председник  Српског лекарског друштва академик Радоје Чоловић уручио је Марини Соковић захвалницу за подршку и сарадњу у организацији.

Проф.др Весна Беговић Купрешанин износи рад
Председништво: проф др. Љубица Ђукановић. председавајући сесије проф.др. Драган Микић и проф.др Љубица Коцијанчић

У научним одбору 1. Форума и председавајући прве сесије био је председник Завичајног Удружења Врањанаца проф. др Драган Микић. Он је на том научном скупу изнео свој рад о клиничком испољавању, лечењу и исходу туберкулозног менингитиса. Био је то један од укупно 23 рада који су саопштени током тог дана, и један од чак четири колико је изнето са Војномедицинске академије. Учесницима скупа је на крају 1. форума председник Академије медицинских наука проф. др Љубица Ђукановић упутила поруку да су драгоцена сазнања која лекари саопште и размене на таквим скуповима за здравље људи, о којима се највише брине, и за здравствени систем уопште.

Проф.др Драган Микић износи свој рад


Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мар 25 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...