ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:

О Нама

Старији који памте и млађи који су слушали и слушају лепе приче о успешном и корисном раду Удружења Врањанаца у Београду нису желели да се помири са тим да те активности престану па су инцирали обнову рада Удружења. Формирали су иницијативни одбор за обнову рада старог Удружења.

Иницијативни одбор је радио у саставу: Станиша Младеновић, Бранислав Стојановић, Предраг Трајковић, Драган Стојановић, Борислав Нешић, Драгослав Стевановић, Драгољуб Митић, Борисав Антић . Чланови Иницијативног одбора уложили су велики напор да обнове рад старог Удружења али у томе нису постигнути никакви резултати. Рад Иницијативног одбора био је отежен и чињеницом да је у међувремну донет нови Закон о удружењима грађана по коме су стара удружења морала да изврше усаглашавање са Законом и да се пререгистрацију. Одбор је утврдио да старо Удружење није још извршило пререгистрацију и да је тај посао сложенији и дужи од поступка формирања новог удружења па се определио за формирање новог удружења. У исто време Одбор је донео одлуку да са руководством старог удружења успостави сарадњу. Удружење је формирано на Оснивачкој скупштини 18. децембра 2010. године. Супштина је донела Статут Удружења и изабрала тела Удружења.

Сарадња са руководством старог удружења је успостављена и сада функционише само једно под именом: Завичајно удружење Врањанаца ,,Жуто цвеће’’ Београд.