ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Наш члан УО на месту државног секретара у Министарству финансија

Саша Стевановић државни секретар

Саша Стевановић из Врања други је државни секратар из овог града који је запослен у српским министарствима.

Пре њега државни секретар из Врања постао је Зоран Антић (СПС) у Министарству рада, а из Пчињског округа је ту још и Сурдуличанин Драган Стевановић Боске (СНС) у Министарству привреде.

Саша Стевановић је, пак, ангажован у Министарству финансија.

Нови државни секретар рођен је 1987. године у Врању где је завршио основну школу и Гимназију Бора Станковић.

Основне студије на Економском факултету у Београду започео је 2005. године и завршио почетком 2010. на смеру „Рачуноводство, ревизија и финансијско управљање“ (просечна оцена 8,37), те наставио мастер студије.

Јула 2019. године постављен је за в.д. помоћника министра просвете, науке и технолошког развоја – Сектор за финансије.

Радну каријеру започео је непосредно након завршетка основних студија у предузећу „Јоли лигхт“ д.о.о. Врање на пословима из области финансија, након чега је био ангажован у Градској управи града Врања на пословима буџета.Од априла 2011. године био је на месту помоћника председника општине Трговиште за буџет и финансије.

У Државној ревизорској институцији (ДРИ) Републике Србије засновао је радни однос у децембру 2012. године, у Сектору за ревизију буџета локалних власти.Од 2012. године био је у звању млађи саветник, потом саветник, затим самостални саветник и у 2018. години бива распоређен на радно место „виши саветник у ревизији“.

Има положен испит за рад у државним органима. За време рада у Државној ревизорској институцији радио је ревизију консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета и правилности пословања више градова и општина.

Сертификат државног ревизора стекао је у децембру 2018. године. Поседује сертификат за рад у ИДЕА Аудит Софтваре. Говори енглески језик.

Ожењен је и отац два сина.Није познато да ли је и у којој странци политички ангажован.

ПРЕУЗЕТО СА СТРАНИЦЕ

Početna

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан дец 18 2020. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...