ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Нова књига др Драгана Павловића

Почасни члан УО удружења „Жуто цвеће“ објавио своју четврту књигу

Од звезданог неба до моралног законаДр Драган Павловић-Гане, почасни члан УО нашег удружења, управо је објавио нову књигу: „Од Звезданог неба до моралног закона“. У свом ерудитском маниру свестраног лекара, истраживача и ангажованог интелектуалца међународне каријере и репутације, дарује ново штиво које ће допринети дубоком понирању у суштину дилема које људи имају када су у питању етика, правда, морал, естетика и доста тога што је људима битно и корисно. Књига садржи више значајних порука од којих је можда најважнија и најактуелнија: да, како је учио Платон, важи и сада – да свака држава мора да почива прво на правди. Ова порука је утолико значајнија што је садржана и у верзији књиге на енглеском језику. Поруку о апсолутном примату правде као темељне државне одреднице означавају и почетне речи “Боже правде”, химне Србије. Тиме аутор уверава, између осталог, читаоце домаће и иностране (па и међународну јавност ) да по критеријуму правде самопрокламована и непризната од ОУН квази држава Косово то никада не може да буде.

Др Драган Павловић – Гане

Друга порука је да етика понајбоље изражава човека и човечност и да она обухвата и еписремологију и морал и естетику и много тога што знамо, и ваља да знамо, и да имамо отворена врата за нова сазнања.

Трећа порука је да се ваља трудити да се има концентрације тежње ка звезданом небу изнад нас и моралном закону у нама.

Када се стекну повољнији услови књига у издању београдске куће Чигоја и париског Дијалога биће промовисана у Паризу, Београду и Врању, где Драган борави скоро подједнако у различитим временским интервалима. Међутим, књига ће моћи да се ускоро наручи преко интернета и биће изложена на београдском Сајму књига који је предвиђен у традиционалном термину одржавања, у последњој недељи октобра.
С.Стојановић

На следећем линку можете погледати скраћену верзију књиге:

https://www.researchgate.net/publication/353480687_OD_ZVEZDANOG_NEBA_DO_MORALNOG_ZAKONA_truncated_-_skracena_verzija

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан сеп 29 2021. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...