ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Промоција књиге „Мека душа Југа“

Миља Лукић - Мека Душа Југа

Миља Лукић – Мека Душа Југа

Средином априла чланови Удружења Жуто цвеће присуствовали су промоцији књиге „Мека душа Југа“ књижевнице Миље Лукић. Радња романа се дешава у Врању у 19. веку. Оно што је посебно интересантно је то да је роман писан књижевним говором, али да су сви дијалози на врањанском дијалекту. Одлично је представљена психологија ликова који, иако се труде да послују по западњачким моделима, не могу да побегну од „јужњачког карактера“.

Миља Лукић је, представљајући свој роман, рекла да се данас Врање доживљава као прилично неразвијен део Србије, али да је у 19. веку било живописно место препуно мешаног становништва које је било подељено етнички, социјално, чак и географски између Горњег и Доњег Врања. Роман је настао из сећања на приче Миљиних родитеља, обоје професора историје, који су своје приче обогаћивали историјским подацима.

Слични чланци:

Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Ознаке: , , , , ,
Објавио на дан мај 1 2012. Објављено под Актуелности, Вести. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...