ПРАТИТЕ УДРУЖЕЊЕ ВРАЊАНАЦА НА:
|
Подели нa:

Тридесет година рада Педагошког факултета у Врању

Педагошки факултет у Врању Универзитета у Нишу

Позивамо вас на Свечану академију Педагошког факултета у Врању

Педагошки факултет у Врању Универзитета у Нишу прва је и највећа високошколска установа која образује учитеље на југу Србије. Он се може похвалити дугом традицијом образовања учитеља, започетом већ давне 1946. године, када је почела са радом Учитељска школа, затим петогодишња Учитељска школа (1954–1972), потом Педагошка академија „Иво Андрић” (1972–1995), а 1. октобра 1993. године основан је Учитељски факултет у Врању.

Данас Педагошки факултет у Врању свој рад реализује у седишту Факултета у Врању, а од 1998. године и у Одељењу у Неготину. Факултет образује наставни кадар: учитеље и васпитаче кроз три акредитована нивоа студија (студије првог, другог и трећег степена), као и мастер професоре технике и информатике, кроз интегрисане академске студије.

Pedagoški reakreditovao studijski program za master profesora tehnike i informatike
Педагошки факултет у Врању

На студијском програму првог степена Основне академске студије (ОАС) – Учитељ, настава је организована у трајању од 4 године, односно 8 семестара, што одговара броју од 240 бодова у европском систему за пренос кредита, а дипломирањем се стиче звање дипломирани учитељ. На студијском програму првог степена Основне академске студије (ОАС) – Васпитач настава је организована у трајању од 4 године, односно 8 семестара, што одговара броју од 240 бодова у европском систему за пренос кредита, а дипломирањем се стиче звање дипломирани васпитач.

Образовање учитеља кроз дипломске академске студије (другог степена) траје 1 годину, односно 2 семестра, што одговара броју од 60 бодова у европском систему за пренос кредита и доноси звање мастер учитељ. Образовање васпитача кроз дипломске академске студије (другог степена) траје 1 годину, односно 2 семестра, што одговара броју од 60 бодова у европском систему за пренос кредита и доноси звање мастер васпитач.

Студијски програм Интегрисане академске студије, мастер професор технике и информатике траје 5 година, односно 10 семестара, што одговара броју од 300 бодова у европском систему за пренос кредита, а дипломирањем се стиче звање мастер професор технике и информатике.

Трећи степен студија (докторске академске студије) – Методика разредне наставе – акредитован је тако да траје 3 године, односно 6 семестара, што одговара броју од 180 бодова у европском систему преноса кредита и доноси звање доктор методике разредне наставе.

На Педагошком факултету у Врању Универзитета у Нишу стручна пракса се одвија у Предшколској установи „Наше дете” и основним школама у граду Врању.

Слични чланци:

  • Нема сличних чланака
Бесплатна Преплата на Чланке
Уколико вам се наши чланци свиђају, имате могућност бесплатне пријаве на дневну пошту путем e-mail-a!
Дневна пошта:   
Објавио на дан мај 15 2023. Објављено под Некатегоризовано. Можете пратити све реакције овог чланка преко RSS 2.0. Можете оставити свој коментар и своје мишљење на овај чланак...